loader
bg-category
Popolnoma izbriši uporabnika skupaj s povezanim imenikom domene v Ubuntu Linuxu

Delite S Svojimi Prijatelji

Avtorjev Članki: Kenneth Douglas

Kadarkoli ustvarjate uporabnika v Ubuntu, je ustrezen imenik ustvarjen v / home particiji sistema. Kadarkoli odstranite uporabnika, sistem izbriše vnose z vsake lokacije, razen če je ustrezen imenik v / home. Linux distribucije ne odstranjujejo domačega imenika uporabnika, ko uporabnik izbriše. Naj vas vodim, kako odstraniti uporabnika skupaj z domačim imenikom.

Če želite potrditi zgornjo izjavo, pojdite na System> Administration> User in Group možnost. Tukaj je prikazano pogovorno okno.

Nove uporabnike lahko ustvarite iz gumba Dodaj uporabnika in uporabnik lahko izbrišete iz gumba »Izbriši«. Tukaj je sporočilo, ki se prikaže, ko izbrišete uporabnika, piše, da / home imenik uporabnika ne bo odstranjen.

Zdaj, da odstranite uporabnika skupaj z domačim imenikom, odprite terminal in zaženite naslednji ukaz, da uporabnik popolnoma izbriše.

sudo deluser -remove-home uporabniško ime

kjer bi bilo treba "uporabniško ime" zamenjati z imenom uporabnika, ki ga želite izbrisati. Kot primer, da bi izbrisali uporabnika ne, zaženite ukaz, kot sledi:

sudo deluser -mare-home aun

To je to. Uživajte!

Delite S Svojimi Prijatelji

Vaši Komentarji